Magyarország legyőzte a világbajnoki ezüstérmes Horvátország futballválogatottját

2019. március 24. 20:02 - szerző: MTI

A magyar labdarúgó-válogatott 2-1-re legyőzte a világbajnoki ezüstérmes horvát csapatot vasárnap az Európa-bajnoki selejtezősorozat második fordulójában a Groupama Arénában. Az első magyar gólt Szalai Ádám, míg a másodikat Pátkai Máté szerezte.

A vezetést az esélyesebb vendégek szerezték meg Ante Rebic révén a 13. percben, de a 100. válogatottságát ünneplő Dzsudzsák Balázs gólpasszából Szalai Ádám egyenlített a 34. percben. A győztes találatot Pátkai Máté lőtte a 76. percben Dzsudzsák szögletét követően.

Eb-selejtezők - Magyarország-Horvátország Eb-selejtező - Magyarország-Horvátország
Fotó: Czagány Balázs

Bár a Szlovákia elleni, Nagyszombaton elszenvedett 0-2-es vereséggel indított az EB-selejtező csoportjában Magyarország, Horvátország legyőzésével most négy csapat áll azonos pontszámmal. 3 pontja van Szlovákiának, Walesnek, Horvátországnak és Magyarországnak is, Azerbajdzsán pedig pont nélkül áll.

A magyarok második diadalukat aratták a horvátok felett, amióta a két csapat először mérkőzött meg egymással, hat döntetlen és három vereség mellett.

Marco Rossi szövetségi kapitány együttese június 8-án Azerbajdzsán vendégeként folytatja az Eb-selejtezőket, három nappal később pedig Wales gárdáját fogadja.