Magyarország fontosabb szereplővé vált – jutott eszébe Gulyás Gergelynek az Orbán-kormányon nevető holland műsorról

2018. október 18., 08:21

Szerző:

Szerdán a Kormányinfón téma lett a holland köztelevízió műsora, amely kigúnyolta az Orbán-kormányt a többi között a holland EP-képviselő, Judith Sargentini ellen indított kampány miatt.

- Az európai parlamenti választási kampány elkezdődött, mi is igyekszünk a nyilvánosságot tájékoztatni, ajánlom szíves figyelmükbe a Verhofstadt-videónkat - kezdte reakcióját Gulyás Gergely, utalva abelga  liberális Guy Verhofstadt, illetve a zöldpárti Judith Sargentini elleni magyar propagandafilmre.

Ami a a VPRO holland köztelevízió szatirikus műsorát, a Zondag met Lubachot illeti, a kancelláriaminiszter elmondta, örül, hogy Hollandia és Magyarország között nagyon sok különbség és nagyon sok azonosság is van, a műsor azonban hemzsegett a tévedésektől. – Magyarország fontosabb szereplővé vált az EP-kampányban, mint amennyit az ország lélekszáma és gazdasági ereje indokolna - tette hozzá.

Kormányinfó Gulyás Gergely
Fotó: MTI/Soós Lajos

A Verhofstadt-videó kapcsán az Euronews megkérdezte a kancelláriaminisztert, hogy szerinte nem manipuláció-e, hogy a belga politikus egyik elhangzott mondatát úgy vágták meg: nem hallatszik a videón, hogy valójában az illegális migrációt elítéli, csak a legálist tartja szükségesnek.

Gulyás szerint azonban a magyar propagandavideó hűen tükrözi Magyarország véleményét, hiszen a magyarok a legális és az illegális migrációt is elutasítják. - Pontosan idéztük Verhofstadtot. Neki semmi köze ahhoz, hogy Magyarország hogyan dönt a migráció kérdéséről – jelentette ki a miniszter.