Magyarország akarja rendezni a 2021-es kosárlabda Európa-bajnokság néhány csoportmérkőzését, a pályázat 66 millióba kerül

2019. március 25. 21:42 - szerző: Ágoston Zoltán

Németország, Csehország, Észtország, Grúzia, Olaszország és Szlovénia mellett Magyarország is pályázik a 2021-es férfi kosárlabda Európa-bajnokság csoportmérkőzéseinek a megrendezésére. Csak csoportmérkőzésekről, és nem a kieséses szakaszról van szó, a meccseket Budapesten, a Papp László Sportarénában tartanák, a hvg.hu pedig a Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározatra hivatkozva írja, hogy az Orbán-kormány garanciát vállal a rendezésre, a kötelezően fizetendő pályázati díjra és az egyéb pályázati költségekre legfeljebb 66 millió 271 ezer forintig támogatást biztosít a központi költségvetésből.

Bodnár Péter, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ) főtitkára hétfőn megerősítette, hogy Magyarország benbnyújtotta a pályázatot a Nemzetközi Kosárlabda Szövetséghez (FIBA) – Egy csoport meccseit szeretnénk lebonyolítani, az Eb-t lezáró kieséses szakaszra nem pályázunk. A FIBA vezetősége a női Eb után, Belgrádban dönt a helyszínekről július elején – fűzte hozzá a főtitkár.