A Posta haláltánca: Baranyában már csak naponta egy küldeményt dobnak be egy postaládába

2019. november 18., 19:08

Szerző:

Nemrég arról nyilatkozott a Magyar Posta Zrt. vezérigazgatója a Magyar Nemzetnek, hogy egyre csökken a levélfeladás a postákon, és világszerte is más trendek kezdenek kibontakozni a csomagküldésben, csekkbefizetésben, ezért a Posta is felméri és átgondolja a struktúráját a következő évben.

A Pécsi STOP megkereste a Magyar Posta sajtóosztályát, és egyebek mellett megkérdezte arról is, hogy mekkora kihasználtsággal működnek Pécsen és Baranyában a postahivatalok és postaládák. 

Ami a megyei ellátottságot illeti, Baranyában 119 posta található, amelyek 296 kialakított munkahellyel rendelkeznek. A posták és munkahelyek kihasználtsága nagyon változó, de havi átlagban összesen 58 százalékos.

Fotó: jarokelo.hu

A Magyar Posta a megyében 485 levélgyűjtő szekrényt üzemeltet. Pécsett 18 posta van, amelyeken összesen 97 kialakított munkahely van. A városban 52 darab levélgyűjtőszekrény található, kihasználtságuk folyamatosan csökken.

De annyira, hogy

a megyében naponta egy levélszekrénybe átlagosan 1 darab, míg Pécsett naponta átlagosan 4 darab küldemény kerül be

– válaszolta a Posta.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.