Postások viszik ki a Fidelitas ellenzéket támadó szórólapjait

2019. szeptember 27., 19:39

Szerző:

A Magyar Posta munkatársai viszik ki azokat a szórólapokat, amelyeken a Fidesz ifjúsági szervezete, a Fidelitas a három ellenzéki polgármester-jelöltet, Karácsony Gergelyt, Puzsér Róbertet és Berki Krisztiánt támadja – írja olvasói jelzések alapján a 24.hu. Hogy mindez hol történik, nem derül ki a cikkből, de a portál megkérdezte a Fidelitast a dologról, és azt a választ kapta, hogy a szervezet fizetett a szolgáltatásért. Szerződést ehhez a Fidelitas nem mellékelt.

Törvénybe ütközne, ha közpénzen működő állami cégként a Magyar Posta ingyen vinné ki a szórólapokat. 

Önkormányzat 2019 - Budapest nem cirkusz! címmel indít plakátkampányt a Fidelitas
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A szórólap egyik oldalán a Fidelitas plakátkampányán lévő illusztráció szerepel. A másik oldalra Puzsér Róberttől és Berki Krisztiántól nyomtattak egy-egy Karácsony Gergelyt támadó mondatot, Karácsony Gergely képét pedig egy Puzsér Róbertről szóló, nem túl hízelgő kijelentés kíséri. Ez azt jelenti, hogy Berki Krisztián csodálatos módon megúszta a támadást – hívja fel a figyelmet a 24.hu. 

Múlt héten a 444 nyomán írtuk meg, hogy a Fidelitas nem árulja el, milyen pénzből fizeti a „Budapest nem cirkusz” néven futó kampányát, de százmillió forint körüli összegről lehet szó. 

10:00

Mától kaphatják meg a jelöltek és jelölőszervezetek a választási irodáktól az ajánlóíveket a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, a nemzetiségi önkormányzati képviselők, valamint az Európai Parlament (EP) tagjainak választásán induláshoz.

Tegnap 19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegnap 17:55

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.