Bemutatkozott a Magyar Orvosi Kamara új vezetése az Emmiben, keményebb bértárgyalások jöhetnek

2019. december 7., 14:54

Szerző:

Túl van a bemutatkozó találkozón  Magyar Orvosi Kamara új elnöksége Horváth Ildikóval az Emmi egészségügyért felelős államtitkárával – derül ki a szervezet szombat délelőtti Facebook-posztjából. 

„Elmondtam, alapállásunk, hogy az előző vezetésnél keményebbek leszünk a bértárgyalásban (és OKGY felhatalmazás van a túlmunka felmondásának megszervezésére), de – amennyiben megfelelően be vagyunk vonva a döntés-előkészítésbe –, együttműködőbbek leszünk a reformokban. Közös érdekünk egy jobban működő, kiszámítható, egyforma eséllyel igénybe vehető, betegbiztonságot garantáló egészségügy kialakítása

– írta Kincses Gyula MOK-elnök, akivel együtt a két helyettese Lénárd Rita és Álmos Péter is részt vett a találkozón. 

Kincses Gyula a héten az Indexnek adott interjújában beszélt arról, hogy a hálapénz felszámolásának az alapfeltétele, hogy a szakorvosi bérek néhány éven belül elérjék a bruttó egymillió forintot.

 

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.