Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni!

A kormánylap által közölt kutatás szerint a budapestiek többsége múzeumokat akar a Városligetbe, de a Greenpeace ezt nem látja igazoltnak

2019. december 11. 16:12 - szerző: 168 Óra

A Városliget átfogó megújítására vonatkozó konkrét tervek ismeretében a fővárosiak több mint kétharmada, hetven százaléka támogatja a Liget Budapest projektet, háromnegyedük pedig úgy látja, a fejlesztések erősítik Budapest családbarát kínálatát – derült ki a Városliget Zrt. megbízásából az Inspira Research Group által készített közvélemény-kutatásból.

A Magyar Nemzet cikkében közölt, ezerfős, személyes interjúk alapján november 2. és november 12. között készített fővárosi reprezentatív felmérés szerint

a megkérdezettek 76 százaléka szerint fontos, hogy új, korszerű kulturális intézmények is kerüljenek a Városligetbe

oly módon, hogy közben a zöldfelületet is növelik és megújítják, az új épületeket pedig lebontott épületek vagy parkolók helyén építik fel.

A válaszadók 74 százaléka szerint Budapest kulturális hírnevét és nemzetközi turisztikai vonzerejét is kedvezően befolyásolják majd a Liget-projekt részeként felépítendő új épületek, melyek közül a döntő többség a Magyar Innováció Házát és az Új Nemzeti Galériát kedveli a legjobban, amely a fővárosiak 81, illetve 72 százalékának nyerte el a tetszését.

Az egykori Közlekedési Múzeum torzójának helyére, valamint a lebontott Petőfi Csarnok területére tervezett új épületek a fiatalok és fiatal középko­rúak, a belváro­siak, illetve a nagycsaládosok körében kiugróan népszerűek. További fontos megállapítása a kutatásnak, hogy a válaszadók 72 százaléka szerint a tervezett új épületek megvalósítása a Városliget eddigi állapotához képest pozitív irányú változást jelentene – írja a kormánylap.

A Greenpeace közvélemény-kutatási eredményei ezzel szemben évek óta azt mutatják, hogy

a budapestiek négyötöde ellenzi a Városliget Projektet.

A ligetet szeretnék megtartani közparknak, nem szívesen látnának ott hatalmas épületeket még akkor sem, ha azok múzeumok – közölte márciusban a környezetvédő szervezet eredményeit a Klubrádió.