A kormánypárti Magyar Nemzet szerint három év börtönt kaphat az LMP-s Demeter Márta

2019. július 10., 10:32

Szerző:

2018 nyarán tette közzé Demeter Márta LMP-s országgyűlési képviselő, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának alelnöke, hogy Orbán Viktor miniszterelnök lánya egy honvédségi repülőgéppel utazott külföldre. A politikus nem ellenőrizte, hogy a titkos dokumentumban szereplő név valójában kié, és mint kiderült, a gyermek egy külföldön szolgáló katona lánya volt, akit a Magyar Honvédség a hagyományos eljárásnak megfelelően a család többi tagjával együtt szállított.

Demeter Márta
Fotó: Facebook

Demeter Márta  tévedése miatt vizsgálat indult, hivatali visszaélés gyanúja, nem közérdekű adatok terjesztése miatt, Polt Péter legfőbb ügyész pedig kezdeményezte Demeter Márta mentelmi jogának felfüggesztését is. Erről pénteken szavaz a parlament.

A kormánypárti Magyar Nemzet szerdán azt írta, hogy a képviselő három évet kaphat hivatali visszaélés bűncselekménye miatt.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.