Hazudott a Magyar Nemzet, a rendőrség nem nyomoz külön Borkai Zsolt leleplezője ellen

2019. november 26., 14:02

Szerző:

Kamuzott a Magyar Nemzet, nincs külön nyomozás az „Ez az ördög ügyvédje” blog ellen - írja az Országos Rendőr-főkapitányság tájékoztatására hivatkozva a 24.hu.

A kormányközeli Magyar Nemzet szombaton azt írta, hogy a nyomozók célkeresztjében van már a Borkai Zsolt és társai orgiájáról szivárogtató blogger. Hatósági forrásokra hivatkozva közölték, hogy a Borkai Zsolt elleni lejárató akciók miatt hamarosan újabb gyanúsítások várhatóak.

A 24.hu a cikk állításai után megkereste az ORFK sajtóosztályát, hogy valóban keresik-e, ki vagy kik írták a bukottt győri polgármestert leleplező blogot. A rendőrségtől azt a választ kapták, hogy

az ügyben nincs folyamatban nyomozás.

Ezek szerint mégsem igaz, hogy hatósági vizsgálatok alapján már megvan az önkormányzati választás kimenetelét is befolyásoló botrány kirobbantóinak névsora, és hogy a nevek hamarosan nyilvánosságra is kerülhetnek.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.