Magyar bor lett a világ legdrágább bora

2019. március 11., 11:03

Szerző:

40 ezer dollárért kelt el egy üveg 2008-as tokaji aszú – írja a Fortune. Ez átszámítva körülbelül 11 millió forintot jelent.

A Royal Tokaji 2008-as Essencia borából mindössze 18 üveg készült, ezért egy gyűjtőnek igazi ritkaságnak számít. Tom Hudson, Nagy-Britannia legnagyobb boros nagykereskedelmi cégének igazgatója a magas árat azzal magyarázta, hogy ez a bor rendkívül különleges és egyedi, ráadásul legalább 100 évig eláll.

Amiatt is különleges, hogy minden szemet kézzel szüreteltek hozzá, és csak aszú szemeket használtak fel, semmilyen más szőlő nincsen benne.

Fotó: Facebook

(A hvg.hu nyomán.)

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.