Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni! Banki átutalással, sőt, már bankkártyával azonnal előfizetheti, és máris postázzuk Önnek!

2,9 milliós tandíjért a helyi elitiskolába íratta be gyerekét Debrecen fideszes polgármestere

2019. szeptember 17. 08:32 - szerző: 168 Óra

Úgy tűnik, nem tartja megfelelőnek az állami oktatás színvonalát.

Debrecen fideszes polgármestere, Papp László a Modern Városok Program állami 3,3 milliárdjából épült, s magas éves tandíjat szedő Debreceni Nemzetközi Iskolába íratta be kisebbik, általános iskolai alsó tagozatos korú gyermekét – írja a Népszava.

Az iskolában – amelyet maga a polgármester avatott fel augusztus 31-én – az elsősök és a másodikosok éves tandíja

2 millió 897 ezer 500 forint. 

A lap megkereste a debreceni városházát, hogy megtudjuk, igaz-e, hogy a polgármester a nemzetközi magániskolába íratta be gyermekét, és miért: Papp  ugyanis ezzel gyakorlatilag elismerte:

gyereke számára nem tartja megfelelőnek az állami oktatás színvonalát.

Fotó: isd.debrecen.hu

Fotó: Czeglédi Zsolt

A debreceni városháza sajtóirodája nem cáfolta, hogy a polgármester gyermeke a nemzetközi iskola diákja. A városvezetők családtagjai eddig sem vállaltak közéleti szerepet és a jövőben sem tervezik, különös tekintettel a gyermekekre. Az iskolaválasztást is családi, magánügynek tartják.

A Népszava forrásai szerint nemcsak a városvezető, de az egyik, szintén jobboldali kötődésű önkormányzati intézményvezető, s az egyik fideszes képviselőjelölt gyereke is az új, milliós tandíjú iskolába jár. 

Noha az angol tanítási nyelvű magániskolát elsősorban a  már itt lévő vagy érkező multinacionális cégek, így például majd a BMW-gyár külföldi vezetőinek szánták, az első tanévre beiratkozottak zömmel magyar állampolgárságúak.