A kormány kedvenc magánrepülőjéről kérdezi Orbánt a DK

2020. augusztus 25., 13:23

Szerző:

Írásbeli kérdéssel fordul a DK a miniszterelnökhöz: hány kormánytagot vittek magángéppel Szíjj László luxusjachtjára? 

A párt arra a sajtóinformációra hivatkozik, hogy a nyilvánosan elérhető repülési adatok szerint napok óta Budapest és az Adria között ingázik a kormány kedvenc magánrepülője, amellyel korábban már Orbán Viktor is utazott.

Sajtóhírek szerint a napokban a magánrepülő ráadásul ugyanazon a szigeten parkolt, ahol a korábban Szijjártó Péter külügyminisztert vendégül látó luxusjacht is. "Mindezekből úgy tűnik, hogy Szijjártó Péter összeférhetetlen és minden bizonnyal törvénytelenül elfogadott luxusútja csak egy a sok közül, a kormánytagokat nagyüzemben vihetik a magánrepülővel a közpénzből meggazdagodott vállalkozó magányachtjára", írja a DK.

A Demokratikus Koalíció írásbeli kérdéssel fordul Orbán Viktorhoz: valójában kormányának hány tagja utazgatott augusztusban a fent nevezett magánrepülőgéppel és hányan jártak a közbeszerzéseken meggazdagodott fideszes oligarcha luxusjachtján? Mely kormánytagok jártak a luxusgéppel Horvátországban, Cipruson, Franciaországban és Spanyolországban az elmúlt napokban? Szijjártó Péter is ezzel a magángéppel utazott a jachtra? 

A DK ezen túl levélben keresi fel az elhíresült magángépet üzemeltető osztrák céget is, ugyancsak azt firtatva, hogy kik utaztak a gépen augusztusban a magyar kormányból.

 

 

18:28

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.