Magához tért a kórházban a fegyveres túszejtő, kommandósok őrzik

2019. február 18., 08:38

Szerző:

Magához tért Sz. Károly elítélt, aki pénteken Fővárosi Törvényszéken megszerezte egy őr fegyverét, majd túszt ejtett és megszökött. A rendőrség nem sokkal később lelőtte a szökött rabot, a férfit életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba. A mélyaltatást követően vasárnap tért magához, jelenleg kommandósok őrzik a kórházban – írja a Blikk.

A lap azt írja, hogy Sz. Károly állapota stabil, édesanyja meglátogathatta. Csak néhány percig lehetett fia közelében, akit kommandósok őriznek.

A többszörösen visszaeső bűnözőt 2017-ben fegyveres rablás miatt kilenc évre ítélték, akkor kirabolt egy kőbányai bankot, de menekülés közben elgázolta egy autó. Pénteken viszont rongálás és garázdaság miatt volt tárgyalása. Egy év egy hónapot kapott emiatt, de az ítélet elfogadása helyett elvette egy őr fegyverét, lábbilincsben kimenekült a teremből, szökés közben pedig túszul ejtette a törvényszéki biztonsági szolgálat egy tagját.

Ezután az utcán megállított egy autót, a biztonsági őrt elengedte, és elmenekült a helyszínről. Nem sokkal később a rendőrök leszorították az autóját, a férfi gyalogosan menekült tovább, miközben a rendőrökre lőtt. A férfit a szökése után 36 perccel később a rendőrök lelőtték.

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.