Levágták egy macska lábait Cegléden, a feldühödött lakosság 500 ezer forintot gyűjtött a nyomravezetőnek

2020. június 5., 10:26

Szerző:

Döbbenetes állatkínzásról számolt be a 24.hu-nak Soltész Lászlóné, a ceglédi Állatmenhely Nyílt Alapítvány elnöke: egy helyi lakos értesítette őket arról, hogy bekúszott az udvarára egy macska, aminek le volt vágva a két hátsó és az egyik mellső lába is.

„Borzasztóan szenvedett, annyira rettenetes állapotban volt, hogy muszáj volt elaltatni. A gazdájának

ez már az ötödik macskája volt, amit elpusztítottak az állatkínzók.

 

Az állatmenhely ötvenezer forint nyomravezetői díjat ajánlott fel annak, aki segít megtalálni a brutális állatkínzót, de a ceglédiek hatalmas felháborodása miatt ez az összeg

pár óra alatt felkúszott félmillió forint fölé,

és folyamatosan érkeznek a felajánlások a menhelyhez azóta is – írja a lap.

Egy bő hete Érsekvadkerten kínoztak meg hasonló brutalitással egy szerencsétlen macskát:

Azelőtt egy héttel pedig Komlón:

 

 

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.