Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni! Banki átutalással, sőt, már bankkártyával azonnal előfizetheti, és máris postázzuk Önnek!

Ma speciel a holland nagykövetet kérették be a külügyminisztériumba azért, mert nem tisztelik eléggé az Orbán-kormányt

2019. május 16. 17:00 - szerző: 168 Óra/MTI

Egymás kezébe adják a kilincset szegény nagykövetek Szijjártóéknál.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) a holland miniszterelnök elfogadhatatlan kijelentései miatt bekérette a budapesti holland nagykövetet - közölte a tárca csütörtökön az MTI-vel.

Azt írták, a találkozón Menczer Tamás, a KKM tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára visszautasította Mark Rutte holland miniszterelnök alaptalan vádaskodásait.

Az államtitkár hangsúlyozta: az alapvető konfliktust a magyar és a holland kormány között a bevándorlás különböző megítélése jelenti. A magyar kormány nemet mond a bevándorlásra, és ez sokaknak nem tetszik, minden kritikának ez az alapja – vélte. 

Menczer Tamás
Fotó: Youtube

Menczer Tamás hozzátette: az alaptalan bírálatok elfogadhatatlanok, a magyar emberek kétharmados többséggel választották meg az Orbán-kormányt (sic!) és

ezt mindenkinek tiszteletben kell tartania, ahogy azt is, hogy Magyarország nemet mond a bevándorlásra.

 A De Telegraaf holland lap „Rutte támadja Baudet-t" című írása beszámol Mark Rutte miniszterelnök barendrechti kampánybeszédéről.

A holland kormányfő az EU-val kapcsolatos részben utalt Magyarországra is. Kifejtette: az EU "nem tökéletes, ezért megvan az oka, hogy az emberek néha elfordulnak tőle, de a tökéletlensége ellenére nem engedhetjük meg magunknak, hogy hátat fordítsunk neki". Mark Rutte szerint azonban "néhány európai politikus éppen ezt csinálja".

„Ott van például Magyarország, ahol a jogállamiságot nem tartják tiszteletben, és mindezt úgy csinálják, mintha annak semmi következménye nem lenne"

– fogalmazott a holland miniszterelnök – írja a távirati iroda.

Legutóbb a svéd nagykövetet kérették be a külügybe, azzal, hogy a svéd miniszterelnök sem tiszteli a kétharmados többséggel megválasztott Fideszből alakult Orbán-kormányt.