Ma kezdte el kézbesíteni a nyugdíjakat a Magyar Posta, lesznek, akik csak január végén kapják meg a pénzt

2019. január 16., 14:39

Szerző:

A Magyar Posta Zrt. munkatársai ma kezdik kézbesíteni a nyugdíjakat, így a járandóságukat készpénzben megkapó nyugdíjasok zavartalanul juthatnak hozzá a pénzükhöz – nyilatkozta az InfoRádiónak Panulin Ildikó, a Magyar Posta szóvivője.

– A kézbesítés mindig 12 munkanapon belül történik, az e havi tehát január 31-ig fog zajlani

– jelentette be a szóvivő.

Pénteken derült ki, hogy késik a nyugdíjak kifizetése, sokan nem kapták meg járandóságukat. Pénteken a bankok is közölték, hogy nem érkeztek meg az utalások a Magyar Államkincstártól (MÁK), ezért nem írták jóvá a számlákon. A MÁK közölte, hogy a jóváírás a bankoknál napközben történik meg, így a többség péntek este jutott hozzá a nyugdíjához. A kincstár szerint nem késtek a nyugdíjak kifizetésével.

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Varga Mihály pénzügyminiszter Mesterházy Attila szocialista parlamenti képviselő írásbeli kérdésére azt válaszolta, az utalások a GIRO Zrt. rendszerének igénybevételével történnek, a cég tájékoztatása szerint pedig az érintettek január 11-i értéknappal a nyugdíjakat megkapták. Varga Mihály ugyanakkor jelezte azt is, hogy a technikai problémák feltárására vizsgálatot indít.

Magyarországon csaknem 1,2 millió ember kap valamilyen típusú nyugdíjat.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.