Egy lépést sem kell tennie, ha a 168 Óra legújabb számát kézbe szeretné venni! Banki átutalással, sőt, már bankkártyával azonnal előfizetheti, és máris postázzuk Önnek!

Ma hatályba lépett a köztisztviselői rabszolgatörvény

2019. március 1. 11:44 - szerző: 168 Óra

Mától érvényes a központi hivatalok tisztviselőinek rabszolgatörvénye, vagyis az új kormányzati igazgatásról szóló jogszabály – írja a Népszava.

Eszerint például a hét minden napján 6 óra 45 perckor kezdődik a munkaidő a Nyugdíjfolyósítási Főigazgatóság köztisztviselői számára. A korai kezdés ellenére hajnaltól legalább napi kilenc órát kell bent lenniük a munkahelyükön az eddigi nyolc óra helyett, és a munkaidőbe már nem számít bele az ebédszünet fél órája.

A megyei és fővárosi kormányhivatali dolgozóknak már nem jár cafeteria, az alapszabadság 25 napról 20 napra csökken. A további szabadnapok számát ezután nem a munkában töltött idő, hanem a pozíció határozza meg.

Jelentős változás az is, hogy ezután ellentételezés nélkül lehet növelni a napi munkaidőt 12 órára, vagyis nem fizetik ki a túlórákat.

Nemcsak a nyugdíjfolyósítónál dolgozókra, hanem a Magyar Államkincstár valamennyi kormánytisztviselőjére, ügykezelőjére, a minisztériumok és háttérintézményeik, valamint a kormányhivatalok, járási hivatalok dolgozóira is érvényes mától az új kormányzati szolgálati jogviszony.