Videón, ahogy az M5-ös autópályán percekig hajtott a forgalommal szemben, gyerekével az autójában egy nő a halálos baleset előtt

2019. szeptember 11. 14:50 - szerző: 168 Óra

Egy autós a múlt héten 7 percen át rögzítette, ahogy az M5-ös autópályán a szalagkorlát túloldalán, vele párhuzamosan a forgalommal szemben, éjjel száguld az a nő, aki végül gyermekével együtt meghalt frontális ütközés következtében – írja a Ripost.

A videót készítő nő és férje megszámolta, hogy a szabálytalanul közlekedő sofőr 13 autóst elengedett, majd a 14. kocsiba szemből becsapódott. Az anya és 10 éves kisfia, és a vétlen autóban ülő 68 éves asszony meghalt.

A szemtanú elmondása szerint mindenki dudált, villogott az asszonynak, de ő hajtott tovább. 

– Szeged felé tartottunk az autópályán, amikor a legnagyobb meglepetésünkre a soroksári Auchannál feljött egy kocsi, mely egy irányban haladt velünk, ám a szemközti sávban. Először a visszapillantó tükörből vettük észre, majd lassítottunk, és kétségbeesetten próbáltuk figyelmeztetni a vezetőt. De nehéz bármit is tenni a sötétben, ha száguldasz az autópályán úgy, hogy egy szalagkorlát van közöttetek… A férjem vezetett, én hívtam a rendőröket. A történteket a telefonommal videóra is vettem

– mesélte az asszony a lapnak.

Forgalommal szemben hajtott az M5-ös autópályán egy autós,
Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

A közelében lévő autósok és ők is figyelmeztetni próbálták, kiabáltak, dudáltak, mutogattak neki, de a nő semmire nem reagált. A szemtanú állítása szerint az autósnak lett volna lehetősége lehajtani az autópályáról, mert útközben volt egy benzinkút és egy lehajtó is. A rendőrség épp akkor érkezett, amikor a tragikus baleset történt.