Az ügyészség három és fél év börtönt kért M. Richárdra korrupció miatt

M. Richárd rendesen ad munkát az ügyészeknek.

2020. november 6., 13:24

Szerző:

Három és fél év börtönt kértek korrupciós ügyek miatt M. Richárd, a Dózsa György úti baleset okozója ellen - írta a 444

M. Richárd a vádirat szerint vezetési engedélyét 2016-ban ideiglenesen bevonták, ezzel együtt pedig utánképzést is előírtak számára, mert a közlekedési pontjai elérték a 18 pontos értékhatárt. M. Richárd akkor kaphatta volna vissza a jogosítványát, ha részt vesz egy 6 órás előadáson, majd egy feladatsorból és a forgalomban is vizsgát tesz. Ő viszont ezt nem akarta elvégezni, ezért megkeresett egy férfit, akiről tudta, hogy hamis vezetői gyakorlatot igazoló dokumentumokat készít. M.Richárd felajánlotta neki, hogy bármennyi fizet, ha segít visszaszerezni a jogosítványát. A közvetítő férfinak volt egy barátja, aki segítséget ajánlott az ügy lebonyolításához, arra hivatkozva, hogy van a rendőrségen ismerőse. A két férfi összesen 300 ezer forintot kért M. Richárdért a jogosítvány visszaszerzéséért cserébe. 

A közvetítő 2017-ben többször is megpróbált levizsgázni M. Richárd helyett, de ez különböző okok miatt nem sikerült. A Dózsa György úti baleset is ekkortájt következett be. M. Richárd vezetői engedély nélkül 135-140 km/órával száguldott, egy autós elé kanyarodott, M. Richárd autója pedig egy buszmegállóba csapódott. A buszmegállóban két ember is életét vesztette. 

A baleset után a közvetítő ismét megkereste M. Richárdot és azt ajánlotta neki, hogy  a rendőr ismerőse újabb 600 ezer forintért kedvezően befolyásolja a baleset miatt indult büntetőeljárást. M. Richárd elfogadta az ajánlatot és a pénzt is átadta. Később kiderült, hogy a közvetítő barátja valójában nem is állt kapcsolatban semmilyen rendőrrel, hanem magának tartotta meg a pénzt. 

A Központi Nyomozó Főügyészség M. Richárd és két társa ellen kötelesség megszegésére és hivatali helyzettel visszaélésre irányuló hivatali vesztegetés, közokirat-hamisítás és vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés miatt emelt vádat.  Az ügyészség 3 év 6 hónap letöltendő börtönt kért M. Richárdra arra az esetre, ha már az előkészítő ülésen beismeri a bűnösségét és lemond a tárgyaláshoz való jogáról is. A közvetítőre 2 év felfüggesztett börtönt, míg a hivatali kapcsolataira valótlanul hivatkozó elkövetőre négy év börtönt, egymilliós pénzbüntetést és 900 ezres vagyonelkobzást kértek.

 

 

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.