Megkönnyítette a kormány a Lupa-beach munkálatait

A kormány előbb adott rá közpénzt, majd lazított az építési szabályokon.

2021. január 1., 10:09

Szerző:

Nemzetgazdaságilag kiemelt beruházássá minősítette a kormány a Lupa-tó fejlesztéséhez kapcsolódó rekreációs és szabadidős tevékenységek, sport és strand megvalósításához szükséges beruházásokat. Így itt nem kell településképi véleményezési eljárást lefolytatni, és a beruházásoknál el lehet tekinteni az országos építésügyi szabályozást jelentő OTÉK-tól: a beépítés legnagyobb mértéke 25 százalékos, a zöldfelület legkisebb mértéke 50 százalék, a legnagyobb épületmagasság 10 méter, a kialakítható telekméret nem korlátozott. Telkenként nem korlátozzák az önálló elhelyezhető rendeltetési egységek számát, a vízfelület 5 százalékára lehet úszó műveket helyezni.  

Az Mfor cikkében olvasható, hogy a Magyar Turisztikai Ügynökség 140 milliós vissza nem térítendő strandtámogatást adott a Lupa-tavi fejlesztésekre a Kisfaludy Programban. A beruházás Gerendai Károly korábbi Sziget Fesztivál-alapító és Lakatos Péter tulajdona, a két milliárdos vállalkozó 2019-ig emelkedő bevételt tudott itt felmutatni, a 2019-es 671 milliós bevétel után ugyanakkor 12 millió forint volt a profit, amit bent hagytak a cégben. Gerendai elmondta, egyedi elbírálás alapján kért és kapott pénzt, nem érti, a versenytársaknak miért jut a közpénzből, nekik pedig nem.

 

 

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.