Vádat emeltek a lúgos doktor titkárnője ellen, amiért alibit hazudott neki

2020. február 5., 16:56

Szerző:

Hamis tanúzás miatt emelt vádat a Fővárosi Főügyészség az ellen a titkárnő ellen, aki alibit igazolt a lúgos orvosként elhíresült Bene Krisztiánnak – számol be az Index.

Kilenc évre ítélték a volt barátnőjét lúggal leöntő or Kilenc évre ítélték a volt barátnője nemi szervét lúggal leöntő orvost
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A Budai Irgalmasrendi Kórház igazgatója 2013. március 12-én támadta meg volt barátnőjét, miután a nő pár hónappal korábban szakított vele. Renner Erikát megkötözte, elkábította és a maró lúgot locsolt a nő nemi szervére és annak környékére.

A támadás után a rendőrök tanúként hallgatták meg Bene két titkárnőjét is, hogy a támadás reggelén, mikor látták először Benét a kórházban – a támadás ugyanis reggel 7 óra 45-kor történt a nő San Marco utcai lakásában. Az egyik nő, K. Éva Etelka azt állította a nyomozóknak, hogy a kórházigazgató akkor már bent volt a munkahelyén.

Bár a másik titkárnő, P. Magdolna a rendőröknek először azt mondta, Benével aznap csak „fél 11 körül, az osztályvezetői értekezlet előtt találkozott”,

K. Éva Etelka kérésére – „Éva mondta nekem, hogy írjak egy ilyen nyilatkozatot” – két nappal a támadás után egy nyilatkozatot küldött az orvos akkori ügyvédjének, Bánáti Jánosnak, amiben igazolta, hogy 8 óra 30 és 8 óra 45 között már bent volt a doktor.

Ám tíz perccel később P. Magdolna mégis azzal hívta fel Bánáti irodáját, hogy kérje, „töröljék az egészet, mert erre nem vállalkozik.” Az ügyészség annak idején többek között épp a két nő vallomása miatt akarta megszüntetni a nyomozást az ügyben ám az ügy áldozata, Renner Erika és jogi képviselője feljelentést tettek. Rab Ferenc a Fővárosi Főügyészség helyettes-szóvivője az Indexnek azt mondta, hogy azért tartottak eddig a hamis tanúzás miatt indított büntetőügyek, mert meg kellett várni, hogy az alapügyben jogerős ítélet szülessen, az pedig öt évig húzódott.

Az ügyészség P. Magdolnát csak megrovásban részesítette, a másik titkárnő viszont büntetőügyben elkövetett hamis tanúzás felbujtóként elkövetett bűntette és gondatlanságból elkövetett hamis tanúzás vétsége miatt állhat bíróság elé.