Lövöldözés Kanadában, legalább négyen meghaltak

2018. augusztus 10. 15:10 - szerző: 168 Óra

Legalább négy embert – köztük két rendőrt – lelőttek a kelet-kanadai Frederictonban, New Brunswick tartomány fővárosában. A lövések helyi idő szerint reggel hét körül dördültek el, a CBC pedig a honlapján azt írja, hogy egy embert őrizetbe vettek. Helyi rendőrségi közlések szerint folyamatban lévő incidensről van szó, ezért a hatóságok mindenkit arra kérnek, hogy zárkózzon be a lakásába, és ne merészkedjen az utcákra. Arra is megkértek mindenkit, hogy a közösségi médiában ne posztoljon információkat a rendőrök és a rendőri egységek mozgásáról. 

Fredericton 80 kilométerre északkeletre fekszik az amerikai határtól és a túloldalon fekvő Maine államtól.

Nick Moore, a CTV Atlantic egyik újságírója a Twitteren bemutatott egy videófelvételt, amelyen sürgősségi járművek jelentek meg az érintett utcában, a Brookside Drive-on. 

A CBC-nek egy közeli napközi pedagógusa, Rachel Le Blanc arról mesélt, hogy a lövéseket nem sokkal azután hallotta meg, hogy megérkezett a munkahelyére. A 23 gyermeknek, akit a gondjára bíztak, nem árulta el, hogy mi történik körülöttük. Egy másik fültanú, David MacCoubrey arról beszélt, hogy 90 perc alatt körülbelül 10-15 lövést halott eldördülni. A férfi annak a négy tömbből álló társasháznak a lakója, amelyet a rendőrség körülvett. Elmondása szerint a lövéseket valahol az épületkomplexum középső része felől hallatszottak.

A halálos áldozatok számán és az őrizetbe vételen kívül a rendőrség mást egyelőre nem árult el a lövöldözésről. Reggel kilencre a Brookside Drive lakóit evakuálták.