Változás! Már szerdától hozzájuthat az újságárusoknál a legfrissebb 168 Órához!

225 ezres büntetést és egy év jogosítványmegvonást kapott Lovasi - a zenész fellebbezett

2020. június 3. 06:56 - szerző: 168 Óra

A Kispál és a Borz, valamint a Kiscsillag frontembere tavaly márciusban okozott balesetet, amikor a terepjárójával a tilos jelzés ellenére behajtott a Dózsa György út és a Damjanich utca kereszteződésébe, ahol összeütközött egy rendőrautóval, amelynek egy harmadik autó is nekicsapódott.

Fotó: Facebook/Mellár Tamás

A járőrkocsiban utazó két rendőr közül az egyik súlyosan megsérült, eltört a kulcscsontja, valamint több foga is kitört. Lovasi elismerte a felelősségét a balesetben, az ügyészséget pedig nemrég vádat emelt az ügyben.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

A Blikk most azt írja, a bíróság már döntött is. „A kérdezett ügyben tájékoztatom, hogy a vádemelés eredményes volt. A Pesti Központi Kerületi Bíróság büntetővégzésében 225 ezer forint pénzbüntetést és egy év közúti járművezetéstől eltiltást szabott ki a vádlottal szemben” – írta a lap megkeresésére Rab Ferenc, a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

Lovasi tudomásul vette volna a döntést, ám végül ügyvédje tanácsára úgy döntött, hogy tárgyaláson szeretné a büntetési tétel csökkentését kérni.

„A pénzbüntetést elfogadjuk, ám az, hogy egy évre be akarják vonni ügyfelem vezetői engedélyét, azzal nem értünk egyet. Abban sem vagyok biztos, hogy indokolt, hogy eltiltsák őt a vezetéstől.

Lovasi András közlekedési előélete makulátlan, túlzó lenne ez a büntetés. Előreláthatólag a tárgyalást ősszel tűzheti ki a bíróság, addig nem zárul le az ügy” – mondta a zenész ügyvédje a lapnak.