Lovasi András szerint a Fidesz-központ nem akarta, hogy megjelenjen a győri fideszes polgármester-jelöltet támogató videója

2020. január 31., 19:01

Szerző:

A Fidesz-központból azt kérték Dézsi Csaba Andrástól, hogy ne tegyen ki a kampányban a Facebook-oldalára olyan videót, amelyen Lovasi András szerepel – erről Lovasi beszélt a Spirit FM Spirit Show című műsorában. Mint beszámoltunk róla, a győri időközi polgármester-választás előtt Lovasi András zenész videóban állt ki a Fidesz vasárnap megválasztott polgármestere mellett.

 

Az atv.hu szerint Lovasi a Spirit FM műsorában arról beszélt, hogy kijelentését követően sok támadás érte, melyeknek elsősorban a hangvétele lepte meg. Eddig a „túloldal szélsőségeseitől” tapasztalt hasonló hangnemet. Hozzátette, aki házhoz megy a pofonért, az ne csodálkozzon. Lovasi a történtek ellenére újra kiállna Dézsi Csaba András mellett, mert 15 éve ismeri Dézsi Csaba Andrást, akit kiváló orvosnak tart, ráadásul a barátja is.

Aki nem prekoncepcióval közelít hozzám, annak tiszta lapot szoktam nyitni, és erre a lapra 15 év alatt Csaba szép mondatokat írt gyöngybetűkkel – mondta Lovasi.

A videó elkészítésének körülményeiről Lovasi András elmondta: a választás előtti napon a Kiscsillag zenekarral Győrben játszottak, és a zenekar egyik tagja, Leskovics Gábor Lecsó (aki állítólag nem tudta, hogy Dézsi Csaba András polgármesterjelölt) felhívta Dézsit, akitől mint orvostól kért segítséget, ha úgyis jön a koncertjükre.

Ekkor vetette fel Dézsi a videó lehetőségét, amelyben végül Lovasi hangot adott a Fidesszel szembeni fenntartásainak és annak, hogy Dézsi ebből a rendszerből kilóg.

Lovasi András elmondta azt is, hogy a Fidesz-központ nem akarta, hogy Dézsi feltegye Facebook-oldalára a videót, amelyen Lovasi támogatásáról biztosítja, mert az énekes úgymond ellenség, de a tiltás – Lovasi szerint – nem érdekelte Dézsit.