Valaki nem jelentkezett az 1,688 milliárd forintos lottónyereményéért Magyarországon

2019. november 30., 10:52

Szerző:

Nem jelentkezett a  pénzért az a magyar győztes, aki 2018 nyarán 1,688 milliárd forintot nyert  az ötöslottón. Ezt az illető most már nem is teheti meg – írja a Pénzcentrum a Szerencsejáték Zrt. közlése nyomán.  

A cég szerint azokat a nyereményeket, amelyeket nem vesznek át, jellemzően különsorsolásokon meghirdetett nyereményekre fordítják, vagyis végül a játékosokat gazdagítják.

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A lottószelvények beváltási aránya 96 százalék, amivel kapcsolatban a Pénzcentrum megjegyzi, hogy ha 2019 47. hetét vesszük alapul, és azt, hogy akkor 83 273 kettes találat volt, hozzávetőlegesen 3 330 olyan nyertes szelvény is lehet az országban, amelyet soha nem fognak beváltani a győztesek.

Ez  5 244 750 magányos forintot jelent.

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.