Alföldi betyárnak kinéző ál-villanyóraleolvasók portyáztak Soroksáron, 140 ezer forintot loptak egy idős embertől

2020. október 31., 18:41

Szerző:

Október 26-án délelőtt két férfi azzal az ürüggyel, hogy a villanyórát szeretnék leolvasni, bejutottak egy XXIII. kerületben lévő házba. 

Elterelték az idős tulajdonos figyelmét, majd ellopták a férfi zsebéből a 140 ezer forintot.

A feltételezett elkövetőkről rajz készült, ők azok:

Fotó: police.hu

 

XX. és XXIII. Kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a grafikákon látható férfiakat felismeri, személyazonosságukkal, tartózkodási helyükkel vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában elérhető, 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámán, illetve a 112-es, díjmentes segélyhívó számon – írta a Police.hu.

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.