Két atyafi betört a falusi könyvtárba, vitték, amit értek, aztán felgyújtották a házat

2020. július 13., 15:23

Szerző:

A Vásárosnaményi Rendőrkapitányság rongálás bűntett és lopás megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást H. A. 20 éves tiszakerecsenyi lakos, és 16 éves mátyusi társa ellen.

A két férfi vasárnap hajnalban betört a mátyusi polgármesteri hivatal épületébe, valamint a szintén önkormányzati fenntartású könyvtárba. Mindkét helyről számítógépeket vittek el, és

távozásuk előtt a helyiségekben tüzet gyújtottak, hogy a betörés közben hátrahagyott nyomaikat eltüntessék.

A helyszínre riasztott tűzoltók mindkét épületben eloltották a lángokat, amelyek addigra a bútorokban, egyéb berendezési tárgyakban, könyvekben jelentős károkat okoztak. A rendőrök  néhány órán belül azonosították és elfogták a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfiakat.

Mindkettőjüket őrizetbe vették – jelentette a Police.hu.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.