Az év helyreigazítása jelent meg a Lokálban, mégsem Soros Györgyre koccintott a Jobbik

2019. július 2., 18:13

Szerző:

Ritkán látni olyan helyreigazítást, amilyen az ingyenesen terjesztett propagandalapban, a Lokálban jelent meg kedden.

Érdemes az egészet elolvasni, a legerősebb mondatot külön kiemeltük:

„Lapunk 2018. szeptember 18-i számában a „Sorossal koccintott a Jobbik” címmel megjelent cikkben valótlanul állítottuk, hogy a Jobbik Magyarországért Mozgalom országgyűlési képviselői a párt 2018. szeptemberi frakcióülésén Soros Györgyre koccintottak, illetve valótlanul híreszteltük, hogy a párt megünnepelte a Sargentini-jelentés elfogadását. Valótlanul híreszteltük, hogy a Jobbik Magyarországért Mozgalom frakcióülésén Soros Györgyöt éltették és Orbán Viktort szidták a párt politikusai, valamint hogy a frakcióülésre

a Ripost stábját a Jobbik képviselői hívták meg, és azt is, hogy a Ripost stábja bejutott a frakcióülésre.

Továbbá valótlanul híreszteltük, hogy a frakcióülés során a Jobbik politikusai arra emelték poharukat, hogy a „ravasz Soros majd jól kicsinálja a Fideszt”, illetve abban reménykedtek, hogy majd „Soros betesz a kormánynak”, és azt mondták, hogy „ez a Sargentini-jelentés jól oda b…, ügyesek voltak Soros emberei, akik ezt összehozták”. Valótlanul híreszteltük, hogy a frakcióülésen bárki megjegyezte, hogy „a Vona úgy otthagyta a szerencsétlen pártot, mint eb a szaharát, és jó lenne, ha csinálna végre valamit, ahelyett, hogy kis gatyában porszívózgat valami videóban, és hülyét csinál magából.”

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.