Lőfegyvereket, lőszert és hangtompítókat is találtak Röszkén egy svéd buszban

2019. május 30., 09:22

Szerző:

Öt lőfegyvert, 120 lőszert és két hangtompítót találtak a pénzügyőrök egy svéd buszban elrejtve Röszkén – tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) csütörtökön az MTI-t.

Némedi-Varga Éva, a NAV Csongrád Megyei Adó- és Vámigazgatóságának sajtóreferense közölte, a pénzügyőrök a belépésre jelentkező busz tételes ellenőrzésekor a hátsó lépcsőfeljáró melletti szemetesben sötét táskákra lettek figyelmesek.

A szemét alól kivett táskákból, őrölt kávéval behintve négy összeszerelt és egy szétszerelt lőfegyver, valamint 120 lőszer és két hangtompító került elő.

– A pénzügyőrök az engedély nélkül szállított fegyvereket feljelentéssel átadták a rendőrségnek – tudatta az alezredes.

A NAV közösségi oldalán azt írta, hogy a két sofőr és az öt utas úgy nyilatkozott, hogy nem visznek magukkal bejelenteni való árut.

 

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.