Az LMP mindenhol előválasztást szeretne  

Leállítaná Paks II-t, az egyéni választókerületekben előválasztást tartana, nem venné el a határon túliak szavazati jogát, és nem támogatja az Egyesült Európai államok koncepciót a párt.

2020. szeptember 26., 15:31

Szerző:

Az LMP célja, hogy az ellenzéki pártokkal közösen győzze le a jelenlegi kormányt a 2022-es országgyűlési választáson - jelentették be a párt társelnökei szombaton Budapesten, online is közvetített sajtótájékoztatójukon, írja az MTI. 

    Schmuck Erzsébet az LMP országos politikai tanácsának döntéséről beszámolva hangsúlyozta, alapfeltételnek tartják, hogy az ellenzék minden egyéni választókerületben egy jelöltet állítson a kormányoldallal szemben, az ő személyükről pedig - a miniszterelnök-jelölthöz hasonlóan - előválasztásnak kell döntenie.

    Az LMP olyan ellenzéki miniszterelnök-jelöltet támogat, aki egyetért a zöld célokkal és azoknak megfelelően kormányoz majd - tette hozzá.

    Schmuck Erzsébet rendkívül fontosnak nevezte, hogy a közös ellenzéki kormányprogramnak olyan fenntartható Magyarország kialakítása legyen a célja, ahol elsőbbséget élvez a szociális és ökológiai válság kezelése, a klímaváltozás megfékezése.

    Megjegyezte, az LMP kormányra kerülése esetén felfüggesztené a paksi atomerőmű bővítését.

    Kanász-Nagy Máté azt hangsúlyozta, az ellenzéknek kormányra kerülése esetén nem szabad elvenni a határon túli magyarok választójogát.

    Kiemelte, az LMP nem támogatja az "Európai Egyesült Államok" koncepcióját, mivel a szerint szerintük egyértelműen a centrumországok diadalmaskodnának a periférián lévő tagok, így Magyarország kárára.

    Kanász-Nagy Máté szólt arról is, hogy az alapvető élelmiszerek áfacsökkentését, a szociális dolgozók bérének rendezését is látni kívánják a közös ellenzéki kormányprogramban.

 

 

Tegnap 16:25

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Tegnap 15:42

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.