A párttársával egykor csaknem bunyóba keveredő Sallai R. Benedek is indul az önkormányzati választáson, ezúttal függetlenként

2019. augusztus 26., 16:46

Szerző:

Sallai R. Benedek Facebook-oldalán jelentette be, hogy független polgármester-jelöltként indul Túrkevén az őszi önkormányzati választáson.

„Téved, aki azt hiszi, hogy azért hagytam abba az országos politizálást, hogy itthon folytassam: nem, nem ez volt a célom. Sok rágódás előzte meg döntésem, és sok barát akart lebeszélni, míg rengeteg más túrkevei ismerős pedig unszolt, kért, győzködött: mindenképpen induljak el és próbáljam meg”

– írta a politikus.

Pedig Sallai R. Benedek állítása szerint nem sok kedve volt belevágni a kampányba egy remek, családi körben, sok madárdallal, fotózással, túrázással eltöltött nyár után. Úgy fogalmazott, hogy fél attól a mocsoktól, amit a politika szó alatt korábban megismert, de bízik abban, hogy otthon elkerülhető mindaz, amitől tart.

 

Sallai R. Benedek júniusban lépett ki az LMP-ből, a pártnak megalakulása óta tagja volt. Sallai több párttársával is konfliktusba keveredett. Például Szél Bernadett, az LMP korábbi társelnöke ellen etikai eljárást indítványozott, amiért párttársa támogatta a Sargentini-jelentést. Hadházy Ákossal, az LMP másik egykori társelnökével pedig fizikai atrocitásba is keveredett.