Feljelentést tesz az LMP a verés miatt Matolcsy Gyöngyi kampányrendezvényén

2019. szeptember 1., 17:34

Szerző:

Feljelentést tesz az LMP azután, hogy a párt frakciójának alkalmazottját, Nuszbaum Tibort bántalmazták Matolcsy Gyöngyinek, Balatonakarattya polgármesterének a kampányrendezvényén – derül ki az LMP portálunkhoz is eljuttatott közleményéből. Nuszbaum Tibor minden bűne az volt, hogy a mobiltelefonjával lefotózta, amint Matolcsy Gyöngyi éppen marcipánt osztogat.  Nem világos, hogy miért, de a polgármesternek ez annyira nem tetszett, hogy felszólította, a fotó törlésére, amire Nuszbaum Tibor válasza az volt, hogy miért tenné ezt, hiszen nyilvános eseményről van szó. 

Matolcsy Gyöngyi – Matolcsy György jegybankelnök volt felesége – polgármesterként közszereplőnek számít. 

Nuszbaum Tibor elmondása szerint a polgármester azt kifogásolta, hogy a fotón látszhatnak az ajánlóíven szereplő adatok is, de ő egy méterről fotózott, szóval ez valószínűtlen. Ennek ellenére azután, hogy nemet mondott a polgármesternek, három „gorillaszerű” alak termett mellette. Egyikük elé állt, megpróbálta lefogni és kivenni a kezéből a telefont. Erre az LMP-s politikus barátja megpróbált közéjük állni, válaszul azonban még ketten odaléptek hozzá, leteperték és a hátára térdeltek. Nuszbaum Tibor pedig hátulról akkorát kapott a füle tövére, hogy azóta is fáj az állkapcsa.

Az LMP most a közleményében azt írja, hogy a párt  döbbenetét és mély felháborodását fejezi ki a „példátlan agresszió” miatt. „A fideszes körök politikai tevékenysége már fizikai erőszakot is eredményez, ráadásul az undorító gazemberségek után propagandájuk még nyilvánvaló hazugságokat is elkezdett terjeszteni az esetről. Az ügyet nem fogjuk annyiban hagyni: a szükséges jogi lépéseket a hazug állításokkal szemben, valamint a feljelentést az erőszakos cselekmények miatt megtesszük” – hangzik a Keresztes László Lóránt LMP-frakcióvezető által szignált közlemény.

Eközben Matolcsy Gyöngyi azt állítja, hogy Nuszbaum Tibor és a barátja volt az, aki illetéktelenül lefényképezte a támogatói aláírásokat tartalmazó íveket, majd szóváltást követve rátámadt a stáb több tagjára, köztük az alpolgármesterre, verbálisan is inzultálta a polgármestert és a helyi képviselőtestület tagjait.

Vasárnapi Facebook-posztjában már zavarkeltésről és provokációról beszélt, az első bejegyzése alá azonban valaki hozzászólásban megjegyezte, hogy legalább az igazságot írná, többen látták, hogy mi történt.