Változás! Már szerdától hozzájuthat az újságárusoknál a legfrissebb 168 Órához!

Hűtlen kezelés miatt az LMP feljelentést tesz Hosszú Katinka cége és a Duna Aréna ügyében

2019. november 8. 14:47 - szerző: 168 Óra/MTI

Csárdi Antal, az LMP országgyűlési képviselője hűtlen kezelés miatt feljelentést tesz ismeretlen tettes ellen, mert a gyanú szerint Hosszú Katinka klubja, az Iron Aquatics, gazdasági tevékenység keretében, ingyenesen használhatta a Duna Arénát. A megismert tények azt mutatják, hogy az üzemeltető Bp2017 Kft.-nek nem volt az uszodára vonatkozó bérleti szerződése az Iron Corporation Kft.-vel. Ez felveti a gyanút, hogy a többi piaci szereplővel ellentétben Hosszú klubja a létesítményt ingyenesen, gazdasági tevékenység keretében használhatta.

Fotó: fina-budapest2017.com

A 24.hu számolt be arról, hogy semmilyen Iron Corporation Kft.-vel kötött szerződés nem szerepel azon a listán, amelyet hosszú huzavona után a Bp2017 Világbajnokságot Szervező és Lebonyolító Nonprofit Kft. adott át a portálnak. Az egyedüli szerződés, amelyik szerepel a listán, egy 25 millió forintos reklámszerződés az akkor még Hosszú Katinka és edzője, férje Shane Tusup tulajdonában álló Iron Corporationnel. Vagyis az Iron Aquatics pénzt kapott az állami cégtől.

A 24.hu-nak végrehajtóval kellett megjelennie a Bp2017 székhelyén, hogy megkapja a szükséges dokumentumokat. Két és fél éves harc ért véget ezzel, a Bp2017-re eddig közérdekű adatigénylés, NAIH-jelentés és bírósági ítélet sem hatott.