Vidékről indított petíció kéri az Orbán-kormányt, hogy tegyen meg mindent a budapesti Liget Projekt megmentéséért

2019. november 1., 20:57

Szerző:

Vidékről indították el azt a petíciót, amely síkra száll a Városligetben alakuló Liget Projekt megépítéséért – hívja fel a figyelmet a hvg.hu. A petíciót eddig csaknem hétezren írták alá. Bár a portál.nem említi, a leírása szerint egy Nagykanizsán élő férfi találta ki, aki a „Budapest az egész országé” felkiáltással gyűjti a szignókat.

„A Liget Budapest Projekt” befejezése veszélybe került. A budapestiek döntése értelmében a városnak új vezetése van, akik a folytatást meg akarják akadályozni. Ez a terv óriási lehetőség, talán száz évben egyszer van ilyen, hogy a kultúra, a művészetek területén ilyen maradandót hozzon létre. Budapesten? Igen, de Budapest nem csak a budapestieké, Budapest az egész országé, így ez mindenki javára és hasznára válik. (...) Kérjük a kormányt, tegyen meg mindent, használjon fel minden törvényes lehetőséget a Liget Budapest Projektet megmentésére és vigye végbe következetesen eredeti elhatározását. Legyen a Városliget még inkább a kultúra a művészetek, a pihenés gyönyörű központja. Ezt hivatott támogatni ez a felhívás”

– hangzik a petíció, amelyet a Facebook-oldalán megosztott a Városliget Zrt. is.

Karácsony Gergely, Budapest új főpolgármestere az október 13-i önkormányzati választást felvezető kampányban ígérte  meg, hogy megakadályozza azoknak a városligeti épületeknek a megépítését, amelyeknek még nincs építési engedélye. Orbán Viktor úgy nyilatkozott, hogy ha a budapesti vezetés nem akarja a Liget Projektet, akkor nem fog megvalósulni.

 

 

Április 16-án, kedden elindult a központi szúnyoggyérítés, amelyet évek óta a katasztrófavédelem irányít. Tavasszal túlnyomórészt a lárvák elleni biológiai védekezés zajlik. A szúnyogok tenyészőhelyén egy természetes baktérium által termelt fehérjét tartalmazó készítményt juttatnak a vízbe. Ez a fehérje a kijuttatott dózisban kizárólag a csípőszúnyogok lárváit pusztítja el, minden más élőlényre, még az árvaszúnyogokra is ártalmatlan.