Lezsák Sándor máig nem is hallott Orbán Viktor magánrepülőgépezéséről, de nemrég elismerően méltatott egy antiszemita gyilkost

2018. október 1., 15:10

Szerző:

Bár egy friss közvélemény-kutatás szerint a magyarok fele egyáltalán nem hallott arról, hogy Orbán Viktor miniszterelnök egy titokzatos külföldi cég tulajdonában lévő magánrepülővel utazgat a világban, arra fene sem gondolt, hogy egy parlamenti képviselő, pláne nem az Országgyűlés fideszes alelnöke sem olvas híreket.

Márpedig az Index videójának tanúsága szerint Lezsák Sándor vagy felháborítóan tájékozatlan vagy felháborítóan cinikus.

- Nem tudok erről a történetről. Ezt most hallom először (...) Nem tudok róla - mondta mosolyogva az Országgyűlés alelnöke a kamerába, majd bement a Képviselői Irodaházba.

Lezsák Sándor értékítéletéről, világról való gondolkodásáról persze sokat elárul, amiről a Mérce írt nemrég, vagyis hogy az Országgyűlés alelnöke meleg szavakkal méltatta a Héjjas Ivánról készült új könyvet a könyv bemutatóján. Héjjas Ivánról tudni kell, hogy az 1919-1920-as fehérterror idején több tucat ember meggyilkolásáért volt felelős. Orgovány környékén is szervezett megtorló akciókat, olyan embereket – zsidókat és nem zsidókat egyaránt – hurcolva el csapatával, akiket 1920. június 6-án az orgoványi erdőben kivégeztek.

– A történelmet mindig a győztesek írják. És a győztesek bujtogatták és fizették a karaktergyilkosokat is: az uralkodó győztesek határozták meg, hogy mely személyiségek nem alkalmasak arra, hogy hősök legyenek

– mondta Lezsák Sándor a 66 áldozat elhurcolása, megkínzása és megölése miatt távollétében Magyarországon kötél általi halálra ítélt Héjjas Ivánról.

10:00

Mától kaphatják meg a jelöltek és jelölőszervezetek a választási irodáktól az ajánlóíveket a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, a nemzetiségi önkormányzati képviselők, valamint az Európai Parlament (EP) tagjainak választásán induláshoz.

Tegnap 19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegnap 17:55

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.