Még 21 millió forintot ad Kásler Miklós a Lezsák Sándor-féle alapítványnak

2019. november 6., 08:20

Szerző:

Az mfor vette észre az a Nemzeti Kulturális Alap támogatásai között, hogy Kásler Miklós humánerőforrás-miniszter saját hatáskörben 21 millió forint támogatást adott a Lezsák Sándor fémjelezte Népfőiskola Alapítványnak. Az alapítvány négy célra kapja ezt az összeget:

  • 15 millió forintot a Magyar Értékek Napja nevű rendezvény megtartására;
  • hárommillió forint egy Pálfy Margit színművész, előadóművész pályafutását bemutató kötetre adott;
  • kétmillió forinttal egy verseskötet kiadását támogatta Trianonról a magyar költészetben;
  • egymillió forintot pedig a XIX. Lakitelki Filmszemle - Emmi különdíj 2019-es megrendezése ért Kásler Miklósnak.

Október közepén írtuk meg, hogy az amúgy is kedvencnek számító Lakitelki Népfőiskola fejlesztését összesen 24 milliárd forinttal támogatja  az Orbán-kormány. A komplexum területén egy Hungarikum Ligetet és egy hasonló nevű hotelt is építenek majd.  Orbán Viktor október 31-én a Magyar Érdemrend nagykeresztje polgári tagozat kitüntetést adta át csütörtökön a karmelita kolostorban az Országgyűlés alelnökének, József Attila-díjas költőnek, a Nemzeti Fórum, a Bethlen Gábor Alapítvány és a Mindszenty Társaság elnökének, a Lakitelek Népfőiskola alapítójának, akit a magyar nemzeti kultúra szószólójának nevezett.

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.