Nem tudta elviselni, hogy volt párja szakított, megalázta, fojtogatta és levizelte

2020. február 19., 10:06

Szerző:

A Pest Megyei Főügyészség indítványozta annak a férfinek a letartóztatását, aki ájulásig fojtogatta volt élettársát, majd megalázta és újra fojtogatni, illetve verni kezdte.

A gyanúsított nem tudta feldolgozni, hogy volt élettársa szakított vele. A nőt vasárnap a korábbi közös albérletükhöz hívta azzal az ürüggyel, hogy segítsen neki takarítani. Miután a házban összeszólalkoztak és a nő el akart menni, a férfi ezt nem engedte.

Bezárta az ajtót és fojtogatni kezdte volt élettársát, majd az elernyedt és földre került nőt le is vizelte.

Ezután arra kényszerítette, hogy folytassa a takarítást, melynek során követte a nőt a fürdőszobába, ahol még háromszor-négyszer elszorította a nő torkát, illetve többször is arcon ütötte, miközben közölte vele, hogy

„ma itt meghalsz”.

Ezután a férfi figyelme rövid időre másra terelődött, a nő pedig el tudott menekülni a házból. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság aljas indokból elkövetett emberölés kísérletével gyanúsítja a férfit.

A Pest Megyei Főügyészség kezdeményezte a támadó letartóztatását, mivel a szökésétől lehet tartani, illetve fennáll a veszélye annak, hogy szabadlábon hagyása esetén a megkísérelné befejezni, amit elkezdett. 

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.