Levelet írt Káslernek a 18. kerületi polgármester

Három hete nem lehet hozzájutni influenza elleni védőoltáshoz

2020. november 25., 11:32

Szerző:

Levélben fordult ma reggel Kásler Miklós emberierőforrás miniszterhez a pestszentlőrinci polgármester. Szaniszló Sándor azt írja, a kerületben csaknem három hete nem lehet hozzájutni influenza elleni védőoltáshoz.

A kerületi háziorvosok korábban praxisonként 150-200 háromkomponensű influenza ellenei vakcinát kaptak, de utánpótlást hetek óta nem küldenek nekik – állítja a kerületi vezető.

„A járványhelyzet miatt az influenzát és tüdőgyulladást megelőző vakcinák iránti lakossági igény a korábbi éveknek többszöröse lett. Ebben a helyzetben elfogadhatatlan,hogy az önkormányzatunk által adott 2 millió forint pénzügyi támogatás ellenére a veszélyeztetett korosztály nem jut hozzá az akár életet mentő védőoltáshoz” – írja levelében a polgármester.

Szaniszló a levelét közösségi oldalán is közzétette.

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.