Letették a 15 milliót az ukrán hajóskapitányért, aki szó nélkül, arcát eltakarva távozott a fogdából

2019. június 13., 15:50

Szerző:

Befizette az óvadékot a dunai hajóbaleset okozásával gyanúsított férfi - tájékoztatta a Fővárosi Törvényszék csütörtökön az MTI-t.

A közlemény szerint megérkezett a törvényszék gazdasági hivatalába az a tizenötmillió forint, amelyet a dunai hajóbaleset okozásával gyanúsított férfi fizetett be óvadékként. 

A Fővárosi Törvényszék másodfokú döntése értelmében csütörtökön megszűnik a gyanúsított letartóztatása, a férfi bűnügyi felügyelet alá kerül legfeljebb négy hónapig - tették hozzá

A másodfokú bíróság végzése szerint a gyanúsított Budapestre kiterjedő bűnügyi felügyelet hatálya alá kerül, nyomkövetőt kell viselnie, és köteles hetente kétszer személyesen jelentkezni a nyomozóhatóságnál - áll a közleményben.

Jurij C. arcát eltakarva jött ki a fogdából, egyetlen kérdésre sem válaszolt, majd beült egy mikrobuszba. Ügyvédje, Tóth M. Gábor az Indexnek azt mondta, védence az események hatása alatt áll, de vitatja bűnösségét. Sajnálja a történteket, de úgy gondolja, nem vétett olyan szakmai szabályt, amellyel összefüggésben megtörtént a hajóbaleset. Az ügyvéd azt sem árulta el, hogy ki fizette ki a 15 millió forintos óvadékot. 

A Hableány sétahajó május 29-én süllyedt el a Margit híd közelében, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A fedélzeten 35-en utaztak, 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet. A Duna Margit hídi szakaszától a déli országhatárig továbbra is keresnek még három dél-koreai utast.

A szállodahajó 64 éves ukrán állampolgárságú kapitányát a baleset másnapján vették őrizetbe vízi közlekedés halálos tömegszerencsétlenséget eredményező gondatlan veszélyeztetésének gyanúja miatt.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.