Letepertek és bilincsbe vertek egy volt fideszes országgyűlési képviselőt

2018. december 19., 15:10

Szerző:

Nyomozók szállták meg kedden az encsi járási hivatalt – értesült az Index. Nem rendőrök voltak – mondta a lapnak a hivatal egyik munkatársa, aki azonban azt elismerte, hogy valóban megtörtént az eset. 

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei rendőrség a lap megkeresésére azt írta,  ők nem tudnak ilyen akcióról. Az Index mindenesetre úgy tudja, hogy a járási hivatal vezetőjét, a Fidesz egykori országgyűlési képviselőjét, Ódor Ferencet a hivatal parkolójában teperték le, és megbilincselve vitték be a hivatalba.  Ezzel egy időben egy helyi, de országos hírű helyi étteremben is megjelentek a nyomozók, akik szintén a hivatal egyik ott ebédelő munkatársát is őrizetbe vették, ugyanúghy, ahogyan még négy másik személyt is az üggyel kapcsolatban.

Fotó: encs.hu

A Központi Nyomozó Főügyészség az Index érdeklődésére azt írta, a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján, vezető beosztású hivatalos személy, az előnyért hivatali helyzetével egyébként visszaélve elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt folytat nyomozást.

Tuzson Bence közszolgálatért felelős államtitkár utasította a Borsod-Abaúj Zemplén Megyei Kormányhivatal vezetőjét, hogy az Encsi Járási Hivatal hivatalvezetőjét azonnali hatállyal függessze fel az állásából – közölte a Miniszterelnökség az MTI-vel. 

A tájékoztatás szerint a Központi Nyomozó Főügyészség büntetőeljárást kezdeményezett a hivatalvezetővel szemben. 

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.