Leszakadt egy jókora darab a tetőszerkezetből Nyugati pályaudvar peronja fölött, fémlemezek repültek mindenfelé

2019. március 27., 16:40

Szerző:

Leszakadt a Nyugati pályaudvar egyik peronja fölötti tetőszerkezet egy része – derült ki az index olvasójának fényképeiből.

„A szomszédos irodaházból láttuk, ahogy a Nyugati pu. tetőzetének egy része szabályosan felrobbant, fémlemezek repültek mindenfelé. A lehulló lemezek rövidre zárták a felsővezetéket is" – írta a képek mellé.

A Mávinform ezután azt közölte twitterén, hogy a Nyugati pályaudvar és Kőbánya-Kispest közötti szakaszon tartós zárlat keletkezett, ezért a Budapest-Cegléd vonalon emiatt 20-30 perccel meghosszabbodik a délutáni vonatok menetideje.

Mint kiderült, a tetőt a szél fújta le, ezért került a vezetékre, és ebből lett a zárlat. Senki nem sérült meg, a szakemberek dolgoznak a szerkezet biztonságos eltávolításán, illetve a perontető megerősítésén – magyarázkodott a MÁV.  

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.