Lepasszolta a Központi Nyomozó Főügyészség a kerületi vádhatóságnak az Ujhelyi „akasztását" érintő nyomozást

2018. október 10., 15:20

Szerző:

Nem maga Ujhelyi István, hanem egy magánszemély tett feljelentést azután, hogy az eddig talán sokszor komikusnak is ható internetes kommentek után egy szélsőséges portál már „akasztási akciót" is végrehajtott, hogy ezzel félemlítse meg az MSZP európai parlamenti képviselőjét. Ujhelyi nemrégiben osztotta meg Facebook-oldalán, hogy Vadhajtások nevű internetes oldal arról írt, hogy miután megengedhetetlennek tartották (!) a Demokratikus Koalíció tüntetésén kikötözött Orbán-bábut (pedig nem ott volt, hanem Tuaregék többször feloszlatott Kossuth téri táborában) és a szintén a miniszterelnök képmásával díszített verhető műanyaghordókat, ezért éjjel ellopták a bábut, kicserélték a fején Orbán Viktort Ujhelyi arcképére és fejjel lefelé fellógatták a Köztársaság (jelenleg II. János Pál pápa) téren.

Az akasztásól képet is mellékeltek, ami valódinak tűnt, ennek nyomán pedig egy magánszemély feljelentést tett a Központi Nyomozó Főügyészségen.

A feljelentő szerint ugyanis a báb Köztársaság téren történt felakasztása az 1956-ban ugyanitt történt erőszakos cselekményekkel párhuzamba hozható, így közösségellenes és alkalmas a riadalom keltésére.

Egy szélsőséges weboldal szerzői felakasztották a Köztársaság téren Ujhelyi István arcképét
Fotó: Facebook/Ujhelyi István

Most, a lapunk birtokába került határozat szerint a nyomozóhatóság a kerületi ügyészségnek adta le az ügyet, ezzel nemcsak a nyomozás elrendelését tolta ki időben, de azt is kimondta, hogy a hatóság szerint inkább garázdaság vétségét felvető bűncselekmény nem tartozik kizárólagos ügyészségi nyomozási feladatkörbe.

A Központi Nyomozó Főügyészség határozata Ujhelyi akasztási ügyének elbírálása kapcsán
Fotó: 168 óra

Márpedig a vádhatóságnak illene eljárni az utóbbi hetekben egyre durvább megnyilvánulások ügyében. Az ellenzéki európai parlamenti (EP-) képviselőket ugyanis már nemcsak a hazaárulás vádjával szokás illetni, hanem egyre brutálisabb támadásokat is kénytelenek elviselni.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.