Ezt a lencsét ne egye meg, inkább vissza!

2020. december 18., 16:07

Szerző:

Visszahívta és kivonta a forgalomból a Metro Kereskedelmi Kft. az 500 grammos ARO márkájú étkezési lencsét határérték feletti növényvédőszer-maradék miatt - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján pénteken.    

A Nébih kéri a vásárlókat, hogy a Metro által forgalmazott, 2022. június 18-ig tartó minőségmegőrzési idővel rendelkező, L:0245 tételszámú ARO száraz, étkezési lencsét ne használják fel.

A forgalmazó tájékoztatása szerint a visszavitt termékek teljes vételárát visszatérítik - tették hozzá.

A hivatal közölte: a szennyezett termék rövid távú fogyasztása nem jár számottevő kockázattal, hosszútávú és rendszeres bevitele azonban növelheti a daganatos megbetegedések kialakulásának esélyét.

 

 

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.