Lemondott a Hunvald-ügy bírája, újra kell kezdeni a pert

2018. január 19., 15:00

Szerző:

Lemondott a Hunvald György ügyét tárgyaló per bírája, újra kell kezdeni a volt szocialista polgármester perét – tudta meg a hvg.hu.

Hunvald György a tárgyaláson
Fotó: MTI/Kovács Tamás

A portál úgy tudja, hogy a Pesti Központi Kerületi Bíróságon is ítélkező és igazgatási feladatokat ellátó Rajmon Balázs bíró azért mondott le posztjáról, mert 

nem akart egy olyan bírói szervezet része lenni, amelyben nem szakmai alapon születnek döntések bírói álláshelyekről, nem szakmai alapon választják ki a szervezet vezetőit, és amelyben a központi adminisztratív szerv, vagyis az Országos Bírósági Hivatal (OBH) már konkrét eljárási iránymutatást is ad a bíráknak arról, hogyan kell eljárniuk.

Rajmon Balázs lemondása miatt az ügy új bíróhoz kerül, ezért kell újrakezdeni.

Hunvald Görgyöt, Erzsébetváros volt polgármesterét a VII. kerületi ingatlanpanama büntetőügyében ítélték el. Két évet, hat hónapot és húsz napot töltött előzetes letartóztatásban, és végül azért nem kellett börtönbe vonulnia, mert beszámították büntetésébe az előzetesben töltött időt. A vádak szerint a VII. kerületi önkormányzat az ő irányítása alatt áron alul értékesítette több ingatlanát is. több megbízási szerződés és hűtlen kezelés miatt is vádalt emeltek ellene.

 

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.