Változás! Már szerdától hozzájuthat az újságárusoknál a legfrissebb 168 Órához!

Úgy tűnik, megtalálta a Fidesz Borkai Zsolt utódját

2019. november 9. 09:45 - szerző: 168 Óra

Dézsi Csaba Andrást jelöli a Fidesz a lemondott polgármester, Borkai Zsolt helyett a győri időközi önkormányzati választáson – tudta meg a Magyar Hang.

Az 57 éves Dézsi Csaba András jelenleg is tagja a helyi képviselőtestületnek, a Fidesz–KDNP színeiben, egyéni körzetét megnyerve jutott be a közgyűlésbe, 48 százalékkal. 1998 óta minden alkalommal hozta a körzetét.

Az ország egyik legismertebb kardiológusa, a helyi Petz Aladár Megyei Oktató Kórház osztályvezető főorvosa. Emellett van saját TV műsora is Győrben, fél tucat könyvet is írt már, és húsz éve ő a judo szövetség alelnöke.

A csütörtöki Kormányinfón is felvetődött Borkai utódlása. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta, hogy minden győri potenciális jelölt a Fidesz számára. Jövő héten lesz elnökségi ülés, ott szóba fog kerülni. Nyolcvan és száz nap közötti időpontra kell kiírni a polgármester-választást.

A szexbotrányba és korrupciógyanús ügyekbe keveredett Borkai Zsolt szerdán jelentette be, hogy a közgyűlés alakuló ülése után távozik a városvezetői posztról.

Önkormányzat 2019 - Megalakult a Győri Közgyűlés
Fotó: MTI/Krizsán Csaba

 

Pénteken hivatalosan is benyújtotta lemondását.

Az ellenzék Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes (Momentum) felvetésére előválasztást tarthat a városban, hogy megtalálják a legesélyesebb jelöltet, mivel a Fidesz igen nagy támogatottsággal bír a városban. Az előválasztást Glázer Tímea is támogatja, ő alig több mint 600 szavazattal maradt alul október 13-án az akkor még fideszes Borkaival szemben.