A budaörsi Fidesz felszólította Wittinghoff Tamást, hogy kövesse Borkai Zsolt példáját, és ő is mondjon le a szexvideója miatt

2019. november 8., 16:07

Szerző:

A Fidesz budaörsi elnöksége felszólította Wittinghoff Tamás polgármestert, hogy kövesse Borkai Zsolt győri polgármester példáját és mondjon le.

Czuczor Gergely, a Fidesz budaörsi elnöke péntek, az MTI-nek elküldött közleményében felidézte: Győr megválasztott polgármestere, Borkai Zsolt lemondott tisztségéről, mert nem tudja méltó módon ellátni városának képviseletét. Méltatlanná válásának háttérében a polgármesterről még a választási kampányban előkerült és a média által felkapott szexvideó áll  – tette hozzá.

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere morálisan és politikailag megbukott, hazugságaival, támadó fellépésével, mesterkedéseivel sem tudja elleplezni a tényt, hogy méltatlanná vált Budaörs képviseletére – írta. Hozzátette: a Fidesz budaörsi elnöksége felszólítja Wittinghoff Tamást, hogy kövesse a győri polgármester példáját és mondjon le polgármesteri tisztségéről,

ne hátráltassa tovább a város fejlődését, a helyi közélet békés, demokratikus viszonyainak helyreállítását.

Czuczor Gergely megjegyezte: arra kérik a budaörsi politikai szereplőket, társadalmi és civil szervezeteket, egyházakat, hogy határozottan álljanak ki a település erkölcsi megújulásáért.

Lehetetlen helyzet, hogy a szexbotrányba keveredett városvezető mutasson példát a budaörsieknek, vagy ő képviseljen bennünket ország-világ előtt. Nem hagyhatjuk, hogy az erkölcsi züllés és a polgármester méltatlan helyzetéről legyen hírhedt Budaörs – tette hozzá a politikus.