Lelőtte a kutyát a baranyai szomszéd, aztán zsákba tette a tetemet és elrejtette egy bokor alatt

2019. május 21., 12:50

Szerző:

A rendőrség befejezte a vizsgálatot annak a férfinak az ügyében, aki lelőtt egy kutyát, majd egy zsákba tette a tetemet és egy bokor alá rejtette a Baranya megyei Gáré határában.

A 42 éves helyi férfi még tavaly december 19-én este gáréi házának udvarán lőtte meg a kutyát engedéllyel tartott lőfegyverével. Az állat a földre rogyott, majd pár másodperc után felállt és elszaladt. A férfi elkezdte keresni, és meg is találta a gazdájának udvarán, de az állat már elpusztult. A tetemet egy zsákba tette, majd kivitte a határba és a bokor alá rejtette.

A kutya tulajdonosa másnap vette észre, hogy a jószág eltűnt. Mivel vérfoltokat talált az udvarán, gondolta is, hogy a kutyától származhatnak. Végül a szerencsétlen kutyát is megtalálta, majd bejelentést tett a rendőrségen. Az állatkínzót elkapták és kihallgatták.

A Siklósi Rendőrkapitányság befejezte a nyomozást, és átadta az iratokat az ügyészségnek.

10:00

Mától kaphatják meg a jelöltek és jelölőszervezetek a választási irodáktól az ajánlóíveket a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, a nemzetiségi önkormányzati képviselők, valamint az Európai Parlament (EP) tagjainak választásán induláshoz.

Tegnap 19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.