Lehet, hogy Pécsen azért ejtették a Magyarok Kenyerét, mert az ötletadó nem a fideszes jelöltet támogatta

2018. augusztus 14. 20:35 - szerző: 168 Óra

Nem az első példa lenne kisstílű politikai bosszúra.

Azért nevezték Pécsett a hagyományos augusztus 20-i Magyarok Kenyere rendezvényt, mert a 2011-ben indított ünnepsorozat ötletadója, Korinek László jogtudós, akadémikus a független Mellár Tamást támogatta az április 8-i országgyűlési választásokon a fideszes jelölttel, Csizi Péterrel szemben - feszegeti ki a Szabad Pécs.

Fotó: Kovalovszky Dániel

A hírportál szerint az önkormányzati tulajdonú Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. egyszerűen Kenyér Ünnepnek keresztelte át a rendezvényt, Korinek Lászó hét év után először nem lesz ott a hivatalos ünnepségen, amelynek központi helyszíne Baranya megye helyett Kárpátalja lesz. 

„A név megváltozott, a név- és ötletadó nem vesz részt a programon, illetve Pécs valamelyest veszíteni látszik szerepéből. Páva Zsolt egyébként korábban mindig elmondta, hogy a Magyarok Kenyere pécsi ünnepnek marad meg” – hívja fel a figyelmet a portál.

A Szabad Pécs gyanúja szerint Korinek László bűne az lehet, hogy azok közé a pécsi független értelmiségiek közé tartozott, akik rövid videóinterjúban beszéltek arról az áprilisi választás előtt, hogy ismerik és kiváló embernek és szakembernek tartják Mellár Tamást, aki tíz párt támogatásával, az egyedüli független képviselőként jutott az Országgyűlésbe az április 8-i parlamenti választásokon.

A pécsi Fidesztől enyhén szólva nem áll távol a kisstílű politikai bosszú, Áprilisban a Népszava szellőztette meg, hogy az Átrium Színház vendégjátékát, az Alföldi Róbert főszereplésével készült Igenis, miniszterelnök úr című darabot is fideszes utasításra törölte a műsorból a Zsolnay Örökségkezelő a színész és színházi rendező ellenzéki kiállása miatt. A darabot végül szigetváron mutatták be, színpadra lépéskor Alföldi Róbert egy időn át megszólalni sem tudott az ováció miatt.