Legyőzték a Fidesz képviselőjelöltjét Szombathelyen, a baloldal támogatottja nyert

2018. október 14., 21:10

Szerző:

Nem hivatalos eredmények szerint, de az ugytudjuk.hu információi alapján László Győző, az Éljen Szombathely! nevű civil szervezet jelöltje nyerte Szombathely 5. egyéni választókörzetében az időközi önkormányzati választást. Az MSZP, a DK és a Párbeszéd által is támogatott jelölt Melega Miklóst, a Fidesz-KDNP jelöltjét győzte le.

Czeglédy Csaba
Fotó: MTI/Bugány János

A választást azért kellett kiírni, mert a körzet egyéni önkormányzati képviselőjét, az MSZP-s Czeglédy Csabát költségvetési csalás gyanúja miatt előzetes letartóztatásba helyezték, és egy év elteltével megszűnt a mandátuma. Azzal, hogy a Fidesz elbukta a körzetet, továbbra sem tudott többséget szerezni a képviselő-testületben, csak egy civil szervezet vezetőjének alpolgármesterré való kinevezésével tudja biztosítani a kormánypárti városvezetés az egyfős szavazati többséget.

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.