Több mint két és félmilliárd forintos jutalmat osztott ki az ügyészségen Polt Péter

2019. december 23., 17:45

Szerző:

Több mint két és félmilliárd forintot kapott csaknem 4 ezer ügyészségi alkalmazott év végén - írja a Népszava. A Legfőbb Ügyészség a lap közérdekű adatigénylésére küldött válaszában azt írta, hogy egy munkatársnak átlagosan csaknem 650 ezer forint bruttó járt.

A jutalmakat teljesítményértékelés alapján osztották ki. Pontos adatokat nem küldtek a Népszavának, mert ez már tükrözné az adott ügyészségi alkalmazott teljesítményét, ami már személyes adatnak minősül.

Az ügyészségeken kiosztott pluszjuttatások összege évről-évre folyamatosan nő, például 2017-ben átlagosan 570 ezer forintot osztottak szét, ami 180 ezerrel volt több, mint 2016-ban.

15:00

Április 16-án, kedden elindult a központi szúnyoggyérítés, amelyet évek óta a katasztrófavédelem irányít. Tavasszal túlnyomórészt a lárvák elleni biológiai védekezés zajlik. A szúnyogok tenyészőhelyén egy természetes baktérium által termelt fehérjét tartalmazó készítményt juttatnak a vízbe. Ez a fehérje a kijuttatott dózisban kizárólag a csípőszúnyogok lárváit pusztítja el, minden más élőlényre, még az árvaszúnyogokra is ártalmatlan.